torstai 23. elokuuta 2012

Haravan pilotointi käynnistyy – osallistujille palvelu käyttöön maksutta!

Pilotointi on tärkeä seikka, johon juuri tällä hetkellä elinympäristön tietopalvelujen suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota. Pilotit voivat olla kuntia, asukasyhdistyksiä tai muita organisaatiota, jotka hyödyntävät kehitteillä olevaa palvelua tositilanteessa todellisilla ihmisillä. Tuomalla palvelu ulos laboratoriosta, ja ottamalla palvelun tulevat käyttäjät mukaan ideointiin, saadaan lopputuote hiottua todellisiin tarpeisiin käyttöä varten.

Tuotteen vieminen markkinoille kokeiluttamatta sitä ensin asiakkailla olisi uhkarohkeaa peliä ­­- etenkin, kun ollaan luomassa palvelua, jonka käyttömahdollisuuksien listaamiseen ei pelkästään tutkijoiden mielikuvitus riitä! Karttapohjaisen kyselyn hyödyntämistavat kun ovat kartoittamattomat. Tässä tehtävässä avuksi tarvitaan pilottihankkeiden laaja kirjo.

Tämän vuoksi pilottiorganisaatioilla on palveluiden kehittämisessä suuri vastuu. Jotta projekti saadaan onnistuneesti vietyä läpi, edellyttää se piloteilta aitoa sitoutumista, kiinnostusta ja työpanosta kehitystyöhön. Kyselypalvelu Haravan pilotoinnissa mukana olevat organisaatiot saavat veloituksetta palvelun käyttöönsä vuoteen 2015 saakka, mikä kannustanee jouhevaan yhteistyöhön pilotoinnin aikana.

Haravan pilotointia ollaan nyt käynnistämässä täydellä teholla. Pilottiorganisaatioehdokkaat tuodaan mukaan suunnitteluun syyskuussa, jolloin järjestetään ensimmäinen työpaja kysymyspatteristojen ideointia varten. Workshop-työskentelyssä pilottien ideat ja tiedonkeruutarpeet sekä asiantuntijoiden tietämys kyselypalvelu Haravan mahdollisuuksista kohtaavat. Lopputuotteena syntyy epäilyksettä päteviä kyselymoduuleita ja inventointipohjia.

Suunnitelmana on jakaa pilotit kolmeen ryhmään siten, että varsinaiset kyselyt toteutetaan kolmessa ryhmässä; syksyllä 2012, alkuvuodesta 2013 ja keväällä 2013. Pilottien kuulumisia ja kokemuksia Harava-palvelusta voi tulevaisuudessa lukea Sateen varjolla- blogista!

Onko mielessäsi hanke, jossa haluaisitte hyödyntää karttapohjaista kyselypalvelua? Ensimmäiseen, keskiviikkona 19.9.2012 järjestettävään workshopiin ehtii vielä ilmoittautua! Lopullinen päätös piloteista tehdään ensimmäisen workshopin jälkeen.

Ilmoittautumiset 7.9.2012 mennessä osoitteeseen: tiia.tanskanen[at]ymparisto.fi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti